vesela-din-plastic

Vesela din plastic și melamină este mai ieftină și sortimentul este mai diversificat. Dacă nu aveți posibilitate de a cumpăra bambus, silicon alimentar, lemn sau oțel inoxidabil, atunci trebuie să alegeți plasticul potrivit.

Citiți intotdeauna eticheta.

Plasticul trebuie să fie fără BPA, PVC fără plastic Nr. 2, Nr. 4, Nr. 5. Pentru a face o alegere corectă, memorați aceste numere.

Plasticul cu “PC” este periculos pentru sănătate.

  • Nu incălziți plasticul in cuptorul cu microunde. Temperatura ridicată va crește transferul de substanțe chimice.
  • Nu spălați in mașina de spălat vase, incălzirea duce la levigarea substanțelor chimice. ⠀
  • Nu păstrați alimente grase sau acide.
  • Nu folosiți vesela de plastic zgariată și uzată tare pentru alimente și băuturi.
  • Spălați ustensilele de plastic manual pentru a evita uzura.
  • Nu utilizați burete prea dur sau de oțel- poate zgiria plasticul.
  • Nu spălați vasele cu bureți de melamină-e toxic.

După 2012. Us Food and Drug Administration a inceput interzicerea utilizării BPA la băutori. Verificați marcajele. Studiile arată că chiar și plasticul care nu conține BPA poate spăla substanțele chimice din ustensile in alimente și băuturi. Acest lucru se intimplă atunci cind plasticul este expus la lumina soarelui, căldură, zgirieturi și alte daune mecanice.

Printre cele mai periculoase materiale pot fi atribuite plumbul și cadmiul, care sunt utilizate in vopsele și decorațiuni de pe suprafața vaselor, dau culoare suplimentară și strălucire produsului. Cadmiul este adesea responsabil pentru culorile galben sau portocaliu strălucitor. Aceste substanțe pot leviga substanțe chimice in alimente dacă sunt acide (sos de roșii și de soia, citrice), dacă le incălziți in cuptorul cu microunde sau dacă sunt des spălate in mașina de spălat vase.

Plumbul și cadmiul se găsesc in produsele chinezești, farfurii asiatice colorate, farfurii lucrate manual cu culori luminoase sau cu inscripții pe suprafață. Mărfurile albe pot conține, de asemenea, aceste ingrediente periculoase.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns