Nu contează câți ani are copilul tău, ar trebui să-i placă locul unde doarme! Este important să înțelegeți și să adaptați locul pentru somnul copilului.
Vă propunem câteva reguli privind organizarea locului de somn în funcție de vârstă:
Pentru nou-născuții de până la 4 luni locul de somn nu este important.
În ceea ce privește calitatea și fiziologia somnului așa și este. Criteriul principal la această vârstă este – să adoarmă. De obicei, nou-născuților le place confortul și înghesuierea, de aceea mama este atât de ajutată de coconi, cuiburi și leagăne. Dar, chiar dacă copilul doarme doar pe mama lui, este normal, pentru că are nevoie de ea.
După 4 luni, locul de somn trebuie asociat numai cu somnul.
Nu mai punem copilul în pătuț în timp ce este treaz și îl legănăm într-un șezlong cu un modul de muzică. Deci, copilul va începe să înțeleagă că pătuțul este un loc unde va doar dormi. Încă se mai permite legănatul în brațe, în cărucior, pătuț sau mașină. Dar, după ce adoarme, se recomandă oprirea tuturor mișcărilor.
După 7 luni, somnul ar trebui să fie nemișcat.
Acest lucru se datorează faptului că somnul în mișcare este superficial și nu aduce o recuperare completă. De asemenea, este important să se acorde o atenție la faptul ca condițiile de somn să nu fie schimbate- acolo unde a adormit copilul, acolo și să se trezească.
După 10 luni trebuie să alegeți numai un loc unde copilul va dormi.
Acum va trebui să alegeți locul de somn care este confortabil atât pentru copil cât și pentru dumneavoastră. Și încercați să-l culcați în același loc zi de zi. Desigur, există întotdeauna excepții sub formă de călătorii, plimbări și alte lucruri.
De la vârsta de 3 ani, copilul poate fi trimis să doarmă într-o cameră separată.
De la vârsta de 3 ani, copilul este deja pregătit psihologic să doarmă în camera lui, deci, dacă aveți posibilitatea de a-l muta în camera lui – o puteți utiliza cu siguranță. Dacă doriți să faceți acest lucru mai devreme, aflați dacă copilul dumneavoastră nu este împotrivă.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns