Kak vybrat matras dlya rebenka kakoy matras luchshe

În primii ani de viață, copilul îsi petrece majoritatea timpului dormind, de aceea părinții trebuie sa le asigure confortul maxim, contribuind în acest fel la dezvoltarea lui fizica armonioasă şi sănătoasă. Salteaua nu influenţează doar calitatea somnului copiilor, dar au un rol esenţial şi în formarea memoriei, deoarece echilibrează nivelul de stres. În trecut asortimentul de saltele nu era variat predominîd doar saltelele din vată. Care foarte repede îşi pierdeau forma, lucru care nu este benefic pentru spatele bebelușului. Salteaua prea aspră va apăsa pe spate, iar prea moale – va permite să se lase în jos. Saltele din vata nu permit circulaţia aerului şi din acest motiv cei mici se pot sufoca în timpul somnului. Astăzi modelele de saltele sunt foarte diverse, în funţie de materialul folosit şi tehnologia de fabricaţie.
Saltelele se procură nu doar ca un supliment la pătuțul nou. În primul rând, este o protecție a coloanei vertebrale în timpul somnului.

Specialiștii nu recomandă de procurat produse standarde, anexate la pătuțuri. Înainte de a cumpăra o saltea, merită să cunoașteți.

Ce sunt saltele ortopedice?

Saltelele Ortopedice pentru copii sunt special concepute pentru corpurile în creștere. Scopul principal al saltelei e să ușureze greutatea coloanei vertebrale.
Nu mai puțin important este faptul, ca salteaua să contina materiale ecologice – atât umplutură cât şi husă. Desigur că mult depinde de posibilitățile financiare ale părinților. Husa saltelei trebuie neapărat să fie din material natural, precum bumbacul, lână sau inul, care respiră foarte bine, sunt rezistente și plăcute la atingere. Husa saltelei să fie detașabilă și lavabilă, astfel putând fi asigurată o igienă riguroasă a așternutului copilului.
Copilul categoric nu trebuie să doarmă pe o saltea moale. Medicii recomandă doar saltele dure, cu o suprafață rezistentă pe care coloana vertebrală a bebelușului nu va fi afectată. Aceste proprietăți ale saltelei sunt asigurate de materiale precum cocosul, părul de cal, latex natural (materialul este hipoalergenic, asigură o foarte bună ventilație, micuțul fiind protejat împotriva umezelii.) – care sunt cele mai scumpe materiale de calitate. De asemenea se potrivesc algele marine şi crupele de hrișcă. Aceste tipuri de saltele nu doar asigură nivelul necesar de confort, dar și nu permit absorbția mirosurilor străine și ”respiră” bine.

Coaja de cocos este un tip de umplutură care nu se deformează și nu putrezește, este hipoalergică și are proprietăți antibacteriene. Este fabricată dintr-un strat de fibră de cocos care este închegată cu ajutorul unui amestec de cauciuc cu rășină. În general, acest strat este acoperit de un strat de latex iar salteaua este îmbrăcată într-o husă de bumbac. Această combinație de materiale este rezistentă la bacterii în proporție de 99%. De asemenea, atât cocosul cât și latexul sunt rezistente la umezeala. Mai mult, aceste tipuri de saltele sunt cu mult mai ieftine, decât cele cu umplutură din latex natural sau păr de cal.

Saltelele cu spumă de memorie sunt printre cele mai recomandate pentru copii,deoarece sunt confortabile şi preiau greutatea copilului,oferind cea mai bună poziţie de somn. La fel şi saltele din spumă poliuretanică(- strat de vată textilă – husă din tesătură rezistentă ). În ceea ce priveşte materialul din care sunt făcute,este de preferat să alegi saltele din fibre naturale,cum este bumbacul,care sunt mai igienice şi mai uşor de curăţat. La fel ca model de husă matlasată care îmbraca multe tipuri de saltele, fiind special concepuă dintr-un material textil anti-alergenic, tratat cu extract de Aloe Vera.

Ortopezii recomada Salteaua Ortopedică pentru copii, care prezintă o elasticitate punctuală, eliberând astfel coloana vertebrală a copilașului de presiune și ducând la relaxarea musculaturii corpului. Pe lângă proprietățile sale special adoptate necesităților copilului în timpul somnului, este dotată cu neutralizare electrostatică, dispune de stabilitate tehnică și capacitate de respirație, astfel reducând umiditatea care se acumulează în interiorul saltelei, ca factor generator de somn netulburat este și efectul de inhibare a dezvoltării bacteriilor de către salteaua pentru copii, acțiune care împiedică generarea de mirosuri neplăcute. Toate materialele care intră în componența saltelei pentru copii trebuie să fie 100% naturale, protejând pielea copilului de iritații și alergii.

Indiferent de tipul de saltea pe care-l alegi, convinge-te că ai grijă de sănătatea copilului tău chiar din primii ani de viață!

Share

You Might Also Like